Îngrijirea nou-născutului

Îngrijirea nou-născutului este o frumoasă misiune la care, în primă ipostază, sunt implicați în principal membrii echipei medicale, pentru ca mai apoi, cu sprijinul și sfaturile necesare, mama să poată prelua în cele mai bune condiții această misiune.

După nașterea copilului, medicul neonatolog efectuează două vizite medicale în fiecare zi (dimineața si seara), iar în situația în care starea nou-născutului o impune, acesta va consulta copilul de câte ori este nevoie.

Pe parcursul internării, nou-născutul este îmbăiat zilnic, de prima băiță având parte chiar imediat după naștere. Toaleta oculară, nazală, a cavității bucale și a cordonului ombilical se efectuează în fiecare zi. Înainte de externare, fiecare mămică va participa la efectuarea toaletelor și va primi informațiile necesare.

Unii nou-născuți au nevoie de îngrijiri speciale din partea echipei de neonatologie. Copiii născuți prematur și copiii născuți la temen care au probleme de sănătate sunt îngrijiți în secția de PREMATURI sau de TERAPIE INTENSIVĂ din cadrul secției de neonatologie.

Imediat după naștere se realizează profilaxia bolii hemoragice neonatale, prin administrarea de vitamina K (Fitomenadion) intramuscular imediat după naștere.

Și vaccinarea împotriva hepatitei B se efectuează imediat dupa naștere, iar vaccinul BCG (împotriva tuberculozei) se administrează după 48 de ore de la naștere.

Pentru a ne asigura că evoluția copiilor a fost favorabilă pe parcursul primei luni de viață, oferim posibilitatea de a reveni la un consult efectuat de către medicul neonatolog în cadrul Policlinicii Spitalului Première, pe bază de programare, înainte de împlinirea vârstei de o lună.

Spitalul Première organizează periodic cursuri de educație prenatală structurate pe module, la care mămicile care nasc în Maternitatea Première beneficiază de participare gratuită. Unul dintre modulele cursului este dedicat ÎNGRIJIRII NOU-NĂSCUTULUI ÎN MATERNITATE ȘI DUPĂ EXTERNARE. Pentru mai multe informații despre curs, click aici.

PROGRAMĂRI

Vezi aici modalitățile prin care ne poți contacta →

ECHIPA MEDICALĂ

Află aici detalii despre echipa medicală →

PLATA ÎN RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

Achită serviciile medicale în rate fără dobândă →