Relația mamă – copil

Consolidarea legăturii între mamă și copil încă din primele clipe ale vieții nou-născutului este una dintre prioritățile medicului neonatolog. În sala de naștere, medicul neonatolog realizează primul contact „piele la piele” între nou-născut și mama, apoi îl transferă pe copil în secția de neonatologie pentru supraveghere, timp în care medicul obstetrician finalizează nașterea.

Dacă starea bebelușului ne permite, vom realiza îndrumarea copilului către mama cât mai repede cu putință după naștere, adică imediat ce mama ajunge în salon. Și aici, mama și copilul sunt supravegheați de asistentele de neonatologie, care îi vizitează periodic pentru a oferi suportul necesar proaspetei mămici. Asistentele o vor învăța și o vor ajuta pe mămică să îi ofere îngrijirile necesare nou-născutului și o vor încuraja să observe comportamentul nou-născutului, să pună întrebări și să exerseze tehnicile de îngrijire înainte de a părăsi Maternitatea.

Când sănătatea nou-născutului permite, mămicile sunt încurajate să stea alături de el pe parcursul internării, pentru a se consolida încă din primele zile relația mamă – copil și pentru promovarea alăptării.

PROGRAMĂRI

Vezi aici modalitățile prin care ne poți contacta →

ECHIPA MEDICALĂ

Află aici detalii despre echipa medicală →

PLATA ÎN RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

Achită serviciile medicale în rate fără dobândă →