Despre Neonatologie

Neonatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul nou-născutului sănătos, cu depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor specifice acestei grupe de vârstă, precum și cu îngrijirea și protejarea pentru menținerea în viață a nou-născutului prematur. Copilul aparține acestei specialități în primele 28 de zile de viață.

Rolul neonatologului

Medicul neonatolog are un rol extrem de important atât în viața proaspetei mămici, cât și în viața nou-născutului. Alături de procedurile medicale prin care se asigură că micuțul este sănătos, rolul neonatologului este acela de a gestiona primul contact al nou-născutului cu mama.

Medicul neonatolog, însoțit de o asistentă medicală, participă întotdeauna la naștere alături de medicul obstetrician. El este primul medic care evaluează nou-născutul și gestionează procesul adaptării acestuia la toate schimbările care apar după trecerea de la viața intrauterină la cea extrauterină.

În primele momente după naștere, rolul neonatologului este de a asigura îngrijirile de rutină: plasarea sub radiantul termic sau pe pieptul mamei, ștergerea tegumentelor, aspirarea secrețiilor dacă sunt abundente, toaletarea bontului ombilical cu betadină, primul contact cu mama.

Ulterior, nou-născutul este mutat în secția de neonatologie, unde i se asigură confort termic, i se monitorizează funcțiile vitale, i se administrează vitamina K (pentru profilaxia hemoragiilor) și vaccinul împotriva Hepatitei B cu acordul părinților. După ce nou-născutul se echilibrează, este readus lângă mămică pentru a fi hrănit, această întâlnire realizându-se cât mai curând după naștere.

Medicii neonatologi ai Maternității Première

Dr. Maria NEGRILOIU – Medic Primar Neonatologie/Pediatrie
Dr. Loredana Alina NEGRU – Medic Primar Pediatrie/Neonatologie
Dr. Daniela POPESCU – Medic Primar Neonatologie
Dr. Simona ȘIPOȘ – Medic Primar Neonatologie/Pediatrie
Dr. Dana ȘTIUBE – Medic Primar Neonatologie/Pediatrie
Dr. Raluca TĂNASE – Medic Specialist Neonatologie

PROGRAMĂRI

Vezi aici modalitățile prin care ne poți contacta →

ECHIPA MEDICALĂ

Află aici detalii despre echipa medicală →

PLATA ÎN RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

Achită serviciile medicale în rate fără dobândă →